Stottertherapie

 

Stotteren begint meestal tussen 2 en 7 jaar. Bij sommige kinderen gaat het vanzelf over, andere kinderen hebben hierbij hulp nodig. Hoe langer het stotteren bestaat, hoe kleiner de kans wordt dat het vanzelf overgaat. Als u twijfelt, kunt u de Screeningslijst voor Stotteren invullen. Bij een score van 11 of hoger, wordt contact met een stottertherapeut geadviseerd.

 

Stotteren is niet altijd te ‘genezen’. Vloeiend spreken is daarom niet altijd de doelstelling. Het in vrijheid durven communiceren zonder belemmeringen te ervaren, kan een reëlere doelstelling zijn.

 

Het uitgangspunt van stottertherapie is maatwerk. Kant en klare therapie en adviezen die voor iedereen bruikbaar zijn, werken meestal niet voldoende. Uw hulpvraag vormt het vertrekpunt van waaruit we samen besluiten wat voor u of uw kind de juiste therapiekeuze is. Bij Stottercentrum Utrecht bieden we daarom informatie, advies en begeleiding op maat met daarnaast zowel individuele als groepstherapie. Op deze manier krijgt u altijd de hulp die bij uw situatie past. 

 

Kijk verder op:

- Individuele behandelingen

- Groepstherapie

 

 

 

 

 

 

Lid van NVLF, NVST & VSN